Underläge och spelmotorn skadad

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-25

Sebastian Eriksson tvingades gå av med lårskada

IFK Göteborg fick en mardrömsstart.

I matchen mot Halmstad släppte de först in ett mål och innan första halvlekens slut tvingades spelmotorn Sebastian Eriksson gå ut med skada.

– Ett riktigt avbräck, konstaterar Canal Plus-experten Jens Fjellström.

Redan tidigt i matchen fick IFK Göteborgs Sebastian Eriksson ont när han hamnade under en spelare. Han blev liggandes ett tag men kom tillbaka i spel.

Men i den 45:e minuten höll det inte längre. Halmstads Anselmo snodde bollen av Eriksson som såg ut att trampa fel och slet upp något i låret.

IFK:s sjukvårdare var snabbt ut på planen och signalerade för byte och tejpade sedan Erikssons vänstra lår ordentligt. Hannes Stiller fick ersätta.

Rosén gav HBK ledning

Tungt för IFK som i den 40:e minuten släppte in matchens första mål.

Unge Markus Sandberg i IFK-målet boxade ut bollen mitt i banan där en fri Mikael Rosén kunde skjuta och göra sitt första mål för säsongen.

Halmstad gick till halvtidsvila med en 1–0-ledning, 1–0 blev även slutresultatet.