Elm kvitterade på stopptid – efter att Gais haft läge att avgöra på straff

Gais brände en straff med sju minuter kvar.

På stopptid kvitterade i stället inhopparen David Elm för Kalmar.

– Aldrig fel att göra mål, säger Elm efter sitt första allsvenska mål.

Kalmar fick en mardrömsstart hemma på Fredriksskans då Gais satte 1–0 redan efter två minuter. På en hörna från höger vann Andreas Tobiasson nickduellen mot två Kalmarförsvarare och skarvade in bollen i mål. Lasse Johansson på mållinjen lyckades inte rensa undan bollen.

– Vi har tränat lite på den hörnvarianten, sa Tobiasson till ppv i pausen.

Kalmar saknade definitivt inte chanser att kvittera i första halvlek. Men laget kom inte närmare än två stolpskott från Patrik Rosengren. Vid första tillfället nickskarvade han med ryggen mot mål. Vid andra tillfället var han bara en meter från målet, men högerskottet ville inte gå in.

Läcker frisparksvariant

– Den ska bara gå i mål – inte i stolpen, sa Rosengren till ppv i pausen.

Med en halvtimme kvar kvitterade Kalmar på en läcker frisparksvariant. Henrik Rydström hoppade över bollen, Lasse Johansson smekte fram bollen till Viktor Elm som direktskarvade till Cesar Santin. Brassen placerade enkelt bollen i mål.

Men målet tände tydligen inte Kalmar. I stället kunde Gais sätta 2–1 bara nio minuter senare. På sitt tredje skottförsök fick Christos Christoforidis drömträff och skickade bollen upp i nättaket.

Kunde avgjort på straff

Gais hade sedan läge att punktera matchen på straff. Men Ikpe Ekong träffade stolpen – och bara sju minuter senare, på stopptid, kvitterade David Elm efter att ha spelats fram av brorsan Rasmus.

Inhopparen, som bytts in bara tio minuter tidigare, ställdes fri med Axel Wibrån, rullade in bollen mellan benen och räddade poäng med sitt första allsvenska mål.

– Vi är lite besvikna. 2–2 hemma är inte bra. Men vi får väl vara nöjda, säger Elm till ppv.

Axel Wibrån ersatte Dime Jankulovski som utgick skadad i 53:e minuten.