Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2015-01-06

Favorittippade Juventus såg länge ut att vinna Derby d'Italia.

Men Mauro Icardi tryckte in bollen – och chockade hemmapubliken.

– Jag fick lyckligtvis bollen i nät, säger Icardi till Football Italia.

Juventus öste på från start och fick en drömstart. Carlos Tevez gav ”den gamla damen” ledningen efter några minuter.

Sedan tryckte hemmalaget på för att utöka ledningen, men Inter stod pall – mycket tack vare målvakten Samir Handanovic.

”En viktig poäng”

”Nerazzurri” spelade upp sig i andra halvlek och skapade flera bra chanser. I den 64:e minuten kom kallduschen för hemmafansen. Mauro Icardi fick bollen i en löpning till höger i straffområdet och placerade snyggt in 1-1 bredvid en utrusande Gianluigi Buffon.

– Guarin la en fin passning till mig och lyckligtvis fick jag bollen i nät, säger Icardi.

– Det var en viktig poäng, men vi kunde ha vunnit matchen också. Det är synd att vi inte fick utdelning.

Jublar i Rom

I slutet blev det en massiv press mot Inters mål. Trots flera chanser kunde bortalaget hålla undan och få med sig en poäng mot seriettan.

Inter fick avsluta matchen med tio man efter att Mateo Kovacic blivit utvisad. Det var även tjafs mellan Icardo och Pablo Osvaldo, som ansåg att lagkamraten gjorde fel när han tog skott med några minuter kvar på klockan.

– Osvaldos ilska? Det är sådant som händer på planen, men allting är okej. Jag gjorde fel, jag skulle ha passat i det läget. Men jag såg en lucka, och chansade, säger Icardi.

En skön poäng för tränaren Roberto Mancini. Och i huvudstaden Rom jublar fotbollssupportrar, både Lazio och Roma plockade in två poäng på Juventus.