Denni Avdic sköt Elfsborg till serietopp

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-07-26

Elfsborgs Denni Avdic stor matchhjälte mot Djurgården

En blixtvändning – signerad Denni Avdic. Så vände Elfsborg 0–1-underläget mot Djurgården till seger med 3–1. Och nu leder Boråslaget allsvenskan.

– Första halvlek var bland det bästa vi har gjort, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund i Canal Plus.

Efter 40 minuter rullade Daniel Sjölund in 1–0 till Djurgården på Borås Arena på straff. Djurgårdens tillresta supportrar drömde om tre poäng...och tecken på återkommande storform. Efter 69 minuter byttes mannen in som krossade deras drömmar.

Avdic: ”Var jävligt jobbigt att sitta på sidan”

Denni Avdic, som även hade en plats i U21-landslagets EM-trupp i sommar, gjorde 1–1 (79) på egen hand och spelade fram Daniel Nordmark till 2–1 (80) – och ingen förstod vad som hade hänt. Fort gick det.

– Jag hade tur i dag som fick sätta dit dem. Det var jävligt jobbigt att sitta på sidan och se alla chanser vi hade, men inte gjorde mål på, säger Avdic i Canal Plus.

Djurgården avslutade med självmål

Det var en mörk afton på flera sätt för Djurgården. Backen Petter Gustafsson bröstade in 3–1 i eget mål efter en kommunikationsmiss med inbytte målvakten Oskar Wahlström. Wahlström bytte av Pa Dembo Touray som utgick skadad efter 44 minuter. Han skrek av smärta efter sin vadskada. Precis före avspark fick Mattias Jonson tacka nej till spel på grund av smärtor i ett lår.