Topplagen vann och skapade sig lucka

Publicerad 2015-11-29

Tingsryd, AIK och Västerås.

Där har ni kvällens tre hockeyallsvenska segrare och den topptrio som nu har skaffat sig en lucka ner till övriga lag i tabellen.

AIK:s Jesper Frödén gjorde 2-0.

AIK hade inga problem att vinna över Oskarshamn hemma på Hovet. Laget vann med klara 3-0 efter ett mål i varje period.

Samtidigt hade de andra två topplagen lite svårare mot sina motstånd.

Tingsryd hamnade i underläge borta mot Vita Hästen 30 sekunder in i den andra perioden.

Men två mål på mindre än två minuter i samma period vände på matchen, som Vita Hästen ändå fick att gå till förläning. Väl där blev serieledarens Drew Paris matchhjälte med sitt sjunde mål för säsongen.

Västerås vann på straffar

För Västerås skulle det krävas straffar.

Björklöven tog en snabb hemmaledning efter Lucas Sandströms mål redan i den tredje minuten – och när William Quist ökade på till 2-0 tio minuter senare hade bortalaget en tung uppförsbacke.

Då gjorde laget tre raka mål i den andra perioden – en målexplosion som inte skulle hålla hela vägen. Nicklas Johansson kvitterade till 3-3 innan pausvilan och Västerås kunde inte fira segern förrän Matias Myttynen satte den avgörande straffen.

Tingsryd leder tabellen två poäng före AIK, som i sin tur är fem poäng före Västerås som har en match mindre spelad.

Där bakom jagar Bik Karlskoga närmast, elva poäng efter Tingsryd.