Juventus kan säkra titeln till helgen

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2015-04-29

0-1 efter 33 spelade minuter.

Men när domaren blåste av för halvtidsvilan hade Juventus vänt på underläget gick in i halvtidsvilan med 2-1.

Nu har Juventus chansen att säkra sin fjärde raka titel när de gästar Sampdoria i nästa omgång.

Juventus hade chansen att säkra Scudetton redan i kväll. Men då behövde de förlita sig på att Lazio och Roma tappade poäng i sina matcher.

Båda lagen från huvudstaden gick ur sina möten med tre poäng och den gamla damen får vänta till helgen med att säkra titeln.

Vände på tolv minuter

De tre senaste årens ligamästare, Juventus, gjorde dock jobbet hemma mot Fiorentina. Men det var gästerna som öppnade målskyttet.

Spanjoren Joaquin sparkades ner av Andrea Pirlo precis innanför straffområdet efter 33 minuter. Domaren pekade på straffpunkten och Gonzalo Rodriguez stegade upp innan han enkelt placerade in ledningsmålet.

Men bara tre minuter senare tryckte Fernando Llorente in kvitteringen och precis innan halvtidsvilan gav Carlos Tevez hemmalaget ledningen.

I den andra halvleken sparkades Joaguin ner ännu en gång, boven i dramat den här gången var Giorgio Chielini.

Gonzalo Rodriguez stegade upp igen - och sköt utanför.

Istället kunde Tevez distinkt borra in bollen vid bortre stolpen, argentinarens andra i matchen och tjugonde för säsongen.

Men matchen sista mål fick Fiorentias Josip Ilicic stå för. Slovenen böjde in en frispark i i matchens slutskede och satta slutresultatet 3-2.

Ny förlust för Ekdals Cagliari

Desto tyngre gick det för Ekdals Cagliari.

Laget tog sin första seger på tretton omgångar när de slog Fiorentina borta i den förra omgången.

Men någon vinnartrend blev det inte.

Riccardo Meggiorini gav ChievoVerona ledningen redan i den elfte minuten och Cagliari kunde aldrig hitta kvitteringsmålet. Och det hjälpte inte att Nicola Murra och Andrea Cossu visades ut under slutet av matchen.

Tung förlust för Cagliari som nu har åtta poäng upp till säker mark med 15 poäng kvar att spela om.