Makondele förstörde Blåvitts stora fest

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-08-16

HIF-anfallaren ordnade ensam 2–2 mot Göteborg

Blåvitt chockade Helsingborg med två mål på knappt två minuter. Sedan klev René Makondele in i handlingarna. Och ordnade ensam 2–2.

– Vi skulle gjort ett mål till, men vi är nöjda med detta, säger Helsingborgs tränare Bosse Nilsson i Canal Plus.

– Det är klart att man är lite missnöjd, säger Blåvitt-tränaren Stefan Rehn.

IFK Göteborg

27.25 in i första halvlek. Tobias Hysén bröt sig loss på högerkanten och slog ett stenhårt inlägg med vänster yttersida. Sebastian Eriksson mötte bollen perfekt med pannan och nickade in bollen i Pär Hanssons bortre hörn.

Inte ens två minuter hann gå...

Helsingborgs spelare var i chock: och Blåvitt stormade mot serieledning i allsvenskan. Då tyckte Erik Lund att det var ett bra läge att spä på ledningen: med ett snyggt skott satte han 2–0, via Pär Hanssons stolpe, inte ens två minuter efter Göteborgs 1–0-mål. HIF:s frustration visade sig också i domaren Jonas Erikssons bok när Fredrik Svanbäck varnades för filmning. Helsingborg saknade såväl Marcus Lantz som Henrik Larsson. Tunga förluster givetvis.

Andra halvlek hann knappt börja innan HIF svarade

Lika snabbt som Blåvitt skaffade sig en 2–0-ledning, lika snabbt svarade HIF i andra halvlek. 46.45 nickade René Makondele in 2–1. Det var match igen. Och det var Helsingborg som förde spelet i andra halvlek. Man skapade flera målchanser och tryckte tillbaka Blåvitt under långa stunder. Efter 77 minuter satte också René Makondele kvitteringen. Och toppmötet slutade oavgjort, 2–2. Glädje hos Elfsborg och AIK, de övriga toppkonkurrenterna. Blåvitt leder allsvenskan på bättre målskillnad än Elfsborg. Vinner AIK mot Halmstad tar man över serieledningen.