Uppdaterad 2017-08-16 | Publicerad 2017-08-13

En frisparksfräckis och ett succéinhopp sänkte J-Södra.

Nu är laget illa ute i bottenstriden.

– Det var min sämsta frispark i år, säger Gerzic till C More.

I den senaste omgången åkte J-Södra på en riktig kalldusch när man föll med 1–6 mot bottenkollegan Halmstad.

Och mot Örebro kom en ny tung förlust efter att laget tidigt tagit ledningen i matchen.

Trots en matchinledning i ett ganska högt tempo tog det en stund innan de första målchanserna kom.

Örebro trummade på med sina korta passningar, medan J-Södra mer slog långt mot sina anfallare.

När målet väl kom, i den tionde minuten, var det ett samarbete mellan två spelare som känner varandra väl.

Fredric Fendrich lyfte om boll in i straffområdet där Tommy Thelin mötte med pannan, och bollen slank in bakom Oscar Jansson i Örebromålet.

– Vi har spelat elva eller tolv säsonger ihop, så vi har gjort det där några gånger, säger Thelin till C More.

Lurade Cajtoft

Resten av halvleken var det Örebro som anföll mest, men hade det förtvivlat svårt att komma till avslut. Och det krävdes en fast situation för att kvitteringen skulle komma.

Fem minuter innan halvtid tog Nordin Gerzic hand om en frispark strax utanför straffområdet, och lurade en felplacerad Anton Cajtoft.

– Jag såg att han tjuvade redan på Nahirs (Besara) frispark. Han står ju redan vid stolpen, säger Gerzic till C More.

– Det var min sämsta frispark i år.

Mål efter två minuter

I den andra halvleken inledde Örebro med att rada upp ett par riktigt farliga anfall, men det krävdes ytterligare en fast situation för att segermålet skulle komma.

I den 71:a minuten byttes Filip Rogic in, och bara två minuter senare nickade han bollen i mål efter en hörna.

Hemmaspelarna ville få målet bortdömt, men reprisen visade att bollen var över mållinjen.

Segern innebär att Örebro klättrar tre placeringar i tabellen, medan J-Södra lever farligt nere vid kvalstrecket.