Tog tung seger mot Östersund

Tre poäng på ett ogästvänligt Jämtkraft arena och delad serieledning.

Det kan Örebro tacka Daniel Gustavsson och Kalle Holmberg för som låg bakom allt mot Östersund.

– Vi vet att vi är bra, säger "DG" till Sportbladet.

När Walid Atta tryckte in 1–0 för Östersund i den 39:e minuten var det synnerligen välförtjänt. Men där var det också slut på det roliga för hemmalaget på ett snöigt och iskallt Jämtkraft Arena.

Det tog nämligen bara två minuter för Kalle Holmberg att kvittera för Örebro, framspelad av vänsteryttern Daniel Gustavsson. Något som bara var början på ett för kvällen briljant samarbete.

– Det flöt ju på väldigt bra, och det var viktigt att vi fick första målet så pass tätt efter deras, säger Daniel Gustavsson.

Proppen ur i andra halvlek

Efter en minst sagt lyckosam niominutersperiod i början av andra halvlek hade bortalaget tagit en tremålsledning.

Daniel Gustavsson var den som gav ÖSK ledningen i den 51:a minuten efter ett vackert avslut i det bortre krysset med högerfoten.

Sju minuter senare spelade samma ”DG” fram Kalle Holmberg till andra målet för kvällen – och andra för säsongen – efter ett otroligt snyggt anfall.

Gustavsson tog emot bollen i straffområdet efter en perfekt avvägd krossboll från Astrit Ajdarevic och valde osjälviskt att spela fram Holmberg som bara kunde rulla in bollen i öppet mål.

– Haha, ja det var ett väldigt fint mål. Det var en väldigt bra boll från Astrid, jag fick den precis i steget och sen ser jag Kalle på andra sidan.

ÖSK upp i delad serieledning

Succéduon hade dock inte levererat färdigt för kvällen. I matchminut 60 tryckte Gustavsson in sitt andra mål på ett snarlikt sätt som det första. Återigen med högerfoten upp i den bortre burgaveln. Den här gången var det dock Kalle Holmbergs tur att bjuda tillbaka i assistväg.

– Vi har haft fint samarbete tidigare också. Jag trivs att spela med Kalle. Det är en spelare som har mycket att ge och bara kommer bli bättre och bättre.

Walid Atta fick inte bara det första utan också det sista ordet när han rullade in slutresultatet 2–4 med 20 minuter kvar på klockan.

Närmare än så kom dock inte hemmalaget och Örebro tog en tung trepoängare som tar upp dem hela vägen till delad serieledning.

Endast sämre målskillnad håller laget bakom ettan IFK Norrköping.

– Vi vet att vi är bra och det är roligt att vi är med där uppe.