Efter 0–4 ligger de regerande svenska mästarna sist i allsvenskan.

– När det regnar i AIK så ösregnar det, säger tränaren Björn Wesström.

IFK Göteborg

Det såg mörkt ut i AIK redan inför kvällens match.

Men nu är det beckmörkt, kolsvart, superkris – ja, välj vilket ord ni vill. Laget ligger sist i serien, har minst gjorda mål, tre raka förluster och är sex poäng under nedflyttningsstrecket.

Årets största förlust

Mot IFK Göteborg, som även de inlett säsongen katastrofalt och låg trea från slutet, förlorade laget med hela 0–4 – lagets största förlust den här säsongen, och lagets största förlust mot IFK Göteborg på hela 2000-talet.

Förlusten går det inte att säga så mycket om. Förutom målen skapade hemmalaget inte så överdrivet mycket heta chanser, men Blåvitt var spelförande under större delen av matchen.

Att AIK skulle förlora blev mer eller mindre klart relativt tydligt i den andra halvleken. Efter en ny målvaktstavla av Tomi Maanoja (se separat artikel) gjorde Thomas Olsson sitt andra mål för kvällen efter 52 minuter.

Spelade inte bra

Åtta minuter efter 2–0 kom även 3–0, då Robin Söder tog hand om Elmar Bjarnasons ribbskott och satte bollen bakom Maanoja. Ridå AIK.

AIK spelade inte bra i matchen, tappade mycket boll och det är tydligt att laget är i total avsaknad av självförtroende.

– Vi får inte alls till det. Våran form i första gör att de får ett visst övertag. Vi försöker ändra det till andra halvlek, men det blir ännu sämre egentligen. Jag är helt tom, säger AIK-tränaren Björn Wesström, som säger att AIK mår så här, till Canal Plus:

– Uruselt naturligtvis. Vi får allt emot oss som vi behöver.

Vill ha ledig

I och med att Trelleborg vann med 2–1 mot Mjällby hemma på Vångavallen ligger AIK, som i fjol vann allsvenskan, sist i allsvenskan 2010.

– Vi har ett jättejobb framför oss. Men det är 19 omgångar kvar, så jobbet är inte omöjligt. Men det är enormt tufft.