19-åringen gjorde två mål när Elfsborg körde över Halmstad

Elfsborg körde över Halmstad på Borås Arena med klara 6–0.

19-åriga Johan Larsson som gör allsvensk debut i år gjorde två av målen.

– Det är svårt att drömma om något sådant här, säger han till PPV.

För en vecka sedan gjorde Johan Larsson, 19, allsvensk debut mot Gefle. En match som slutade mållös men där han var en av matchens bästa spelare.

Idag spelade han från start igen och gjorde därmed allsvensk hemmadebut mot Halmstad.

En väldigt succéartad debut.

Misslyckade rensningar

Efter 13 minuter misslyckades både Johnny Lundberg och Ryan Miller med att rensa bort bollen. Miller var siste Halmstadsspelare på bollen och hans nick gick i famnen på debutant Larsson som kunde slå in bollen på en säker volley.

En kvart senare var det dags för 19-åringen igen. Emir Bajrami passade till Daniel Nordmark vars djupledsboll hittade Larsson som satte bollen med en bredsida.

”Svårt att drömma om”

Det var självklart en väldigt nöjd spelare som pratade med PPV i halvtid.

– Det är svårt att drömma om något sådant här, konsterar han.

Den pigge anfallaren fortsatte att synas i den andra halvleken till minut 82 så han blev utbytt.

Men Elfborgs målgörande togs över av James Keene som även han gjorde två mål i rad och Elfsborg drog ifrån till 4–0.

”Känns konstigt”

Och det var inte slut där.

Fredrik Berglund och Denni Avdic gjorde 5–0 och 6–0, som blev slutresultatet.

– Det känns konstigt att det kan bli så här. Det blir en bra tankeställare för oss, konstaterar HBK:s tränare Lasse Jacobsson till PPV.

Elfsborgstränaren Magnus Haglund hyllade sitt lags djupledsspel.

– Vi har aldrig vunnit så här stort i allsvenskan. Vi gör fem mål på djupledsspel, så jag är väldigt nöjd, säger han till PPV.