Mardrömsstart i IFK för Christensens ersättare

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-06-27

Släppte in fyra mål när Iaget åkte ur cupen

Kim Christensen har lämnat IFK Göteborg och ska nu ersättas av talangen Marcus Sandberg.

I dag fick 19-åringen chansen i Svenska cupen men det slutade med en rejäl mardröm.

Sandberg släppte in fyra mål mot Kalmar när IFK åkte ur cupen efter förlängning.

Kim Christensen har varit hyllad burväktare i Göteborg de senaste åren men försvann under sommaren till FC Köpenhamn. IFK gjorde direkt klart att de inte ska värva någon ny målvakt utan gav istället chansen till talangen Marcus Sandberg.

Slutade med fiasko

I dag stod 19-åringen mellan stolparna i åttondelsfinalen av Svenska Cupen. Det slutade med ett fiasko och respass efter 3-4 mot Kalmar.

Redan efter åtta minuter chippade Ricardo Santos in det första målet över Sandberg. IFK kunde visserligen reducera men mardrömmen hade bara börjat för 19-åringen.

Efter 17 minuter fumlade 19-åringen in det andra baklängesmålet efter en långt ifrån otagbar nick från Erik Israelsson och Ricardo Santos satte sedan 3-1 mellan benen på Sandberg. Men han höll ändå på att räddas av sina medspelare.

Kvitterade på tilläggstid

IFK Göteborg gick i kapp till 3-3 efter mål av Theodor Bjarnason och Jakob Johansson och tvingade fram en förlängning. Men med bara två minuter kvar av densamma satte Marcel Sacramento Kalmars fjärde mål bakom Sandberg.

Kalmar är därmed vidare till kvartsfinal i Svenska cupen. För IFK Göteborgs del handlar det nu om att hjälpa Marcus Sandberg att återfå självförtroendet till nystarten av allsvenskan. Annars kan det bli en tung höst för fjolårets silverlag.