Detaljen som kan få Cristiano Ronaldo friad

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Cristiano Ronaldo står anklagad för våldtäkt.

Men nu kan Juventus-stjärnans advokater ha hittat ett kryphål då bevisen kan ha plockats fram med olagliga medel av Football Leaks, enligt portugisiska Sabado.

”Vi har inte hackat någon eller något. Anklagelserna är löjliga”, skriver Football Leaks i ett svar.

För lite mer än två veckor sedan gick amerikanskan Kathryn Mayorga, 34, ut i Der Spiegel och berättade sin historia om våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo, 33, från 2009.

Mayorga berättade hur hon saft ”nej och stopp flera gånger”, men att Ronaldo fortsatte och efteråt köpte hennes tystnad för motsvarande 2,7 miljoner kronor.

– Han gick ner på knä och sa: ”99 procent av mig är en en bra kille, men jag vet inte vad det är med den där sista procenten”, berättade Mayorga för Der Spiegel.

Kryphål kan få Ronaldo friad

Men Ronaldo har nekat till anklagelserna och har via sina advokater meddelat att man planera att stämma Der Spiegel.

Och nu påstås Ronaldos advokater även ha hittat ett kryphål som kan få fotbollsstjärnan friad.

Der Spiegel har nämligen blivit försedda med dokumenten av hackergruppen Football Leaks. Attacken ska ha skett mot Ronaldos agent Jorge Mendes och hans advokat Carlos Osório de Castro, som bägge satt på Kathryn Mayroga-dokumenten, och enligt portugisiska Sabado kommer nu Ronaldos försvarsadvokater att försöka bevisa att Football Leaks införskaffade dokumenten via en olaglig hackerattack.

”Anklagelserna är löjliga”

Bevis som samlats in med hjälp av olagliga medel godkänns nämligen inte i amerikansk rätt. Därmed skulle fallet mot Cristiano Ronaldo kunna bli nedlagt om rätten i Las Vegas godkänner advokaternas argumentation.

Football Leaks har förnekat anklagelserna från Ronaldo-sidan.

”Vi har inte hackat någon eller något. Anklagelserna är löjliga. Vi har flera källor som ger oss uppgifter. Vi har ett stort nätverk”, skriver Football Leaks i ett svar enligt Der Spiegel.

Ronaldos Juventus ställs i helgen mot Genoa på hemmaplan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.