Tidig utvisning sänkte Malmö FF:s banemän

Borta i Ungern besegrades Vidi FC med 2–1.

Det sedan Malmö FF:s banemän råkat ut för en tidig utvisning.

Malmö FF

Ungerska Vidi FC slog ut Malmö FF i Champions League-kvalet, efter två oavgjorda matcher och fler gjorda bortamål än de svenska mästarna.

I det första playoff-mötet mot grekiska AEK Aten lyckades Vidi dock inte få med sig något oavgjort resultat. Hemma i Ungern förlorade de med 1–2 mot de grekiska mästarna, där Niklas Hult fanns med i startelvan.

Redan i den 22:a minuten blev det stor uppförsbacke för Vidi. Veteranen och fixstjärnan Szabolcs Huszti fick då syna det röda kortet.

Utökade direkt efter halvtid

– Han går in med dobbarna på vänsterfoten. (Anastasios) Bakasetas förstärker för att uppmärksamma domaren på vad som händer, sa kommentatorn Lars Sandberg i Viasat Fotboll.

Med en man mer på planen lyckades AEK Aten snabbt ta ledningen. I den 35:e minuten höll sig Viktor Klonaridis påpassligt framme och stötte in en retur - sedan Niklas Hult varit med och byggt upp anfallet.

Bara minuter in på den andra halvleken utökade Anastasios Bakasetas ledningen för AEK Aten. I höjd med straffområdeslinjen klippte mittfältaren till och fick se bollen segla in i nätmaskorna.

Matchens andra utvisning

I den 53:e minuten blev lagen återigen lika många spelare på planen. Målskytten Bakasetas blev då den andra spelaren i matchen att få ett direkt rött kort, sedan även han stigit fram med en stämpling.

Med tio man vardera på plan fick Vidi också in en viktig 1–2-reducering. I den 68:e minuten slog spjutspetsen Danko Lazovic till, då han tog emot en lång boll och snyggt placerade in den i nät.

Närmare än så kom dock inte hemmalaget, som nu är tvungna att vinna i Grekland för att nå sitt historiska, första gruppspel.

Medan Niklas Hult spelade hela matchen saknades den andra AEK-svensken, Astrit Ajdarević, i truppen.

I onsdagens två andra playoff-matcher segrade Ajax med 3–1 hemma mot Dynamo Kiev medan Young Boys och Dinamo Zagreb spelade 1–1 i Schweiz.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.