Uppdaterad 2015-05-11 | Publicerad 2015-05-09

Avslöjades under presskonferensen

Det brukar heta att ”vi fokuserar bara på oss själv” och ”vi följer inte de andra”.

Det gäller inte FC Barcelona.

Efter segern mot Real Sociedad avbröts Luis Enriques presskonferens av ett stort jubel när Valencia sköt titeln ett stort steg närmare Barça i 2-2-matchen mot Real Madrid.

Så fick Ronaldo sin superkropp

Efter 2-0-segern mot Real Sociedad tog Barcelonas spelare plats i omklädningsrummet samtidigt som tränaren Luis Enrique mötte den samlade pressen. Mitt under presskonferensen hördes sedan ett högt jubel inifrån Camp Nous katakomber.

– Jag kan bekräfta det, sa Enrique.

Ronaldo missade straff

Det som hade hänt var att Valencia chockstartat mot Barças titelutmanare Real Madrid. Francisco Alcacer gjorde 1-0 efter 20 minuter och ytterligare sex minuter senare satte Javi Fuego också 2-0. En chockad publik på Santiago Bernabéu tvingades på tilläggstid av första halvlek sedan också se målvakten Diego Alves rädda en straff från Cristiano Ronaldo.

Real-tränaren Carlo Ancelotti var allt anat än nöjd och bytte ut båda ytterbackarna i halvtid, trots att Toni Kroos då redan linkat ut skadad. I andra lyfte sig också hemmalaget.

Fyra poäng efter

Real hade redan skapat ett antal bucklor i Diego Alves ramverk Pepe till sist reducerade i minut 56. Kvitteringen kom också genom Isco men något segermål nådde inte Real.

Det lär innebär nytt jubel hos FC Barcelona som nu leder ligan med fyra poäng med två omgångar kvar. Vinner de med andra ord en av de två kvarvarande matcherna är titeln säkrad.