En poäng var – men två förlorare.

De som vann på att Halmstad och AIK spelade oavgjort (2–2) var övriga topplag.

– Snöpligt, säger AIK:s tränare Rikard Norling.

– Surt, säger Halmstads Janne Andersson.

Halmstad väcktes bryskt hemma på Örjans Vall. En ostörd Dulee Johnson tilläts smeka fram en läcker lyftning till Jimmy Tamandi som mycket behärskat tog ner bollen på bröstet och petade in den i mål. Då hade det bara hunnit gå sex minuter.

AIK ägde sedan matchen och hade bud på fler mål. Men då stack Halmstad upp i en kontring och efter att Daniel Tjernström rivit ner en Halmstadsspelare satte Tommy Jönsson den efterföljande straffen i mål.

I den 68:e minuten tog Halmstad ledningen. Magnus Arvidsson dundrade iväg ett skott som träffade ribban och när Daniel Arnefjord skulle rensa gjorde han det inte bättre än att han träffade Andreas Johanssons rygg. Bollen studsade fram till Ajsel Kujovic som rullade in 2–1.

– Vi har ledningen och släpper enkelt till två mål. Det kändes snöpligt, säger AIK:s tränare Rikard Norling till ppv.

AIK gav dock inte upp. I den 77:e minuten kontrade laget, Lucas Waldemarin slog ett vackert inlägg och Ivan Obolo mötte med en språngskalle.

– Först siktade vi på tre poäng, sedan en – och det fick vi, säger Norling som hade svårt att dölja sin besvikelse.

AIK:s jakt på ett segermål kom av sig kort senare då Daniel Arnefjord visades ut efter att ha fått två gula kort. Han, liksom Kenny Pavey, missar derbyt mot Djurgården.