Sedan kvitterade han två minuter in på tilläggstiden.

Inter Miami spelade 1–1 med Los Angeles Galaxy på bortaplan i MLS.

Inför avspark gick Lionel Messi in hand i hand med Saint West, åttaårig son till Kim Kardashian och Kanye West.

Den 36-årige argentinaren blev också poängräddare för Inter Miami i förlängningen.

Florida-klubben Inter Miami har blivit Barca Boys i USA, då Lionel Messi och Jordi Alba passade sig igenom motståndarförsvaret till det snygga målet.

– Vi lyckades nå oavgjort tack vare geniet Leo, säger huvudtränaren Gerardo “Tata” Martino.

– När han och Alba hittar den kemin så blir det larvigt, säger motståndarcoachen Greg Vanney.

”Slank ifrån oss”

Även tidigare Barcelona-stjärnorna Luis Suarez och Sergio Busquets spelar för Inter Miami.

I spelartunneln inför matchen sågs Barcelona-legendarerna också krama om tidigare Barça-spelaren Riqui Puig i spelartunneln.

Riqui Puig hade en stor del i att hemmalaget dominerade matchen, men missade en straff vid ställningen 0–0 i den första halvleken.

– Det är väldigt, väldigt svårt att försvara sig mot Messi och Alba. Det är tydligt att Alba är riktigt bra att hitta Messi i farten. De slank ifrån oss i en del av en sekund, det blev skillnaden för oss, säger Greg Vanney.

Dejan Joveljic gav Los Angeles Galaxy ledningen i den 75:e minuten, hemmalaget tvingades avsluta med tio spelare sedan Mark Delgado fått sitt andra gula kort i den 87:e minuten.

Drog nytt publikrekord

Lionel Messi fortsätter att ta Nordamerika med storm, publiksiffran 27 642 åskådare var nytt rekord för Dignity Health Sports Park och Messi-tröjan syntes överallt på läktarna.

Jublet och hyllningarna vid kvitteringen var minst lika stort som om hemmalaget hade gjort mål.

På vägen ut kramade Lionel Messi om Saint West och storebror North West.

Saint West är en stor fotbollssupporter och mamma Kim Kardashian skrev på sociala medier om att träffa Lionel Messi och få vara maskot i matchen: ”Han lever sin absoluta dröm!”.

Kim Kardashian har tidigare tagit bilder ihop med Erling Braut Haaland och skickat till sonen via offentliga sociala medier.

Han spelar själv fotboll och har klippt sig till samma frisyr som Neymar när han hade ett fotbollsinspirerat födelsedagskalas.