Degerfors bröt förlusttrenden efter drömminut

Publicerad 2023-07-08

Degerfors kom till spel med tre raka förluster i ryggen.

Men borta mot BP kom en efterlängtad trepoängare – efter att man vänt matchen på mindre än en minut.

– Vi behövde det här så jävla mycket, säger matchhjälten Erik Lindell i Discovery.

Degerfors har varit insyltade i bottenstriden under stora delar av den allsvenska säsongen och under sommaren har sportchef Patrik Werner presenterat tre nyförvärv.

Två av nyrekryterna, Douglas Bergqvist och Pashang Abdulla som gjort sju mål för Jönköpings Södra i superettan i år, fick chansen direkt från start borta mot BP.

Värvningar gav effekt

Och det gav utdelning, då värmlänningarna vann matchen med 2–1 efter en jättevändning i slutskedet av matchen.

– Det är svårt att sätta ord på det faktiskt. Vi behövde det här så jävla mycket just nu, det har varit en tung period, säger målskytten Erik Lindell till Discovery.

BP tog kommandot redan efter tolv minuters spel, när Oscar Pettersson satte 1–0 från straffpunkten.

Vände efter drömminut

Ledningen höll sig sedan ända fram till 82:a minuten, när målvakten Filip Sidklev stod för en jätteblunder. Det sedan Degerfors tredje nyförvärv under sommarfönstret, Johan Mårtensson skickat iväg ett distansskott mitt på BP-målvakten som fumlade in bollen i egen bur.

Och hemmalaget hann knappt blinka innan man åkte på ytterligare ett baklängesmål, när inhopparen Erik Lindell kontrade in 2–1 för gästerna. Även det med ett avslut som inte såg otagbart ut för Sidklev. Endast 55 sekunder hade då passerat från att BP slagit avsparken tills att det rasslade i nätet på nytt.

– Det är vad det är… Jag vet inte, det är två enkla mål. Vi ska inte släppa in det. Vi ska inte förlora mot det här laget, säger en besviken Amadeus Sögaard i Discoverys sändning.

”Degen” kunde därmed fira säsongens första bortavinst. Segern innebär att man nu är fyra poäng före AIK på kvalplats.