Allsvenskan i fotboll

Larsson leder Elfsborg i toppstriden: ”Är äldst – sinnessjukt”

Av: 

Josip Ladan

FOTBOLL

BORÅS. ”Åldermannen” och lagkaptenen Johan Larsson leder inte bara ett formstarkt Elfsborg rakt in i guldstriden.

Han påminner också sitt lag om att stå stadigt förankrat - trots att man är inne i ett flow.

– Det här är ett ungt lag - vi tar med oss varenda lärdom vi kan, säger Larsson efter segern mot Häcken.

4–2 mot Häcken inför något som till allra största del liknade en allsvensk match pre-pandemi.

Johan Larsson var givetvis nöjd med spelet och insatsen hans Elfsborg visade upp, men även med stödet från läktarplats.

– Det är första gången sedan jag kom hem som det är lite ”riktig” publik. Otroligt härligt att få spela lite inför folk bakom målen också, det gör allt lite extra roligt, säger en nöjd Elfsborgskapten.

Det är två bra lag som möts. Häcken försöker och är duktiga, det är perioder där de är bättre än oss och vice versa. Det som är jobbigt för oss är att deras mål kommer i bra perioder för oss. Vi visar en härlig moral - det är inte slut när det blir 2–1 utan vi vänder matchen på ett par minuter.

Just att inte slappna av, utan att fortsätta jobba hårt trots att man vänt till 3–2, är något som Larsson menar kommer från truppens erfarenheter från den här säsongen.

Men också från bristen på densamma.

– Vi är ett ungt lag. Fan, jag är äldst i laget med mina 31! Det är ju sinnessjukt! När jag kom upp i A-laget spelade ju stenåldersmän. Vi får ta med oss varenda lärdom vi kan - Feyenoord borta var ju en käftsmäll, den första för i år, där vi får en rejäl lektion. Där har du två val - antingen är du ett lag som viker ner sig fullständigt, eller ett som tar med sig något. I segern här hemma visar vi precis vad vi kan.

”Vi är inne i ett flow”

– Vi påminner samtidigt varandra hela tiden att inget är slut förrän det är slut, det har vi sett mot Hammarby (tappar 2–0 till 2–2 på övertid), säger Johan Larsson.

Ett formstarkt Elfsborg fortsätter att tugga på i allsvenskan. Fyra segrar på de fem senaste matcherna gör att laget nu är trea, endast en poäng bakom Djurgården.

– Vi är inne i flow, men det är en balansgång i hur mycket man ska ryckas med av det utan att det blir att man frångår det man är överens om. Utan kollektivet och laginsatsen, som tagit oss dit vi är, så kommer det inte bli bra, säger en bestämd Johan Larsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Elfsborg vann efter blixtvändningen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IF Elfsborg

Johan Larsson (Fotboll)