Bilbao genrepade med Barcelonaförlust

Publicerad 2017-10-28

På torsdag ska Östersund möta Athletic Bilbao på San Mames.

Hur svårt det blir?

Ja, i dag fick Barcelona kriga i 90 minuter för att komma därifrån med full pott.

Östersund var besvikna efter att ”bara” ha fått 2–2 hemma mot Athletic Bilbao i Europa League.

Men bortamötet kan bli något helt annat. Hemma på Estadio San Mamés är Athletic en mycket tuffare nöt att knäcka. I dag var det Barcelonas tur att få känna på det.

Bilbao öppnade matchen starkt och Aritz Aduriz brände ett friläge innan Barcelona åt sig in i matchen på allvar.

Paulinho sista målskytt

Lionel Messi missade först ett jätteläge när han dribblat av målvakten – men tog revansch i den 36:e minuten. Han satte själv igång anfallet innan han fyllde på i straffområdet och direktsköt bollen i mål med en välplacerad bredsida.

Bilbao släppte dock aldrig taget om matchen och Iñaki Williams hade ett bra kvitteringsläge i med tjugotalet minuter kvar att spela.

I stället för kvittering kom 2–0 på en övertidskontring där Paulinho fick avsluta anfallet.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se