Malmö gav svar på tal - utklassade Häcken

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-10-27

Tillbaka i serietopp efter 4-0

…och så var det Malmö i topp igen.

Efter 4-0 på bortaplan mot Häcken har de himmelsblå tagit tillbaka serieledningen från Helsingborg.

– Vi är starka, säger tränaren Roland Nilsson.

Malmö FF

Det var egentligen aldrig något snack.

Guldfrossan från hemmamatchen mot Kalmar (0-1) var som bortblåst och matchen på Rambergsvallen var mer eller mindre avgjord efter 25 minuter.

Drömskott av Molins

Malmö var då i 2-0-ledning efter mål av Daniel Larsson och Guillermo Molins.

Larsson inledde målskyttet när han kyligt placerade in ett friläge, framspelad av Jiloan Hamad. Molins fyllde sedan på med ett riktigt drömmål när hans distansskott från 25 meter borrade upp sig i Christoffer Källkvists vänstra kryss.

I den andra halvleken blev Häcken mer och mer desperat och serieledarna utnyttjade ytorna som hemmalaget bjöd på.

Bland annat hade Agon Mehmeti två frilägen, men det var istället en mer ovan målskytt som gjorde de sista målen: mittbacken Yago Fernandez.

”Det är jätteskönt”

Med två exakta nickar satte portugisen trean och fyran för Malmö som nu leder allsvenskan på nytt.

– Det är jätteskönt, vi hade pressen på oss. Inte bara att vinna matchen utan gärna också göra några extra mål, säger tränaren Roland Nilsson till Canal Plus.

Både MFF och Helsingborg har 61 poäng med två omgångar kvar och båda lagen har släppt in 24 mål. Men Malmö leder ändå allsvenskan på fler gjorda mål – 53 mot 45.

– Vi är starka nu, särskilt när vi får igång vårt spel. Vi använde våra forwards mycket bättre idag än senast mot Kalmar, säger Roland Nilsson.