Hatade Toumas sköna revansch

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-12

Blåst av domaren – då gav han igen

Sharbel Touma blev blåst på en solklar straff av domaren Jonas Eriksson som flyttade ut situationen till en frispark.

Då svarade Touma med att trycka dit frisparken och starta Djurgårdens vändning mot Örebro.

Hårt kritiserade Touma assisterade sedan dessutom till Joona Toivios segermål bara tre minuter senare.

– Helt välförtjänt gör de både ett och två mål, säger ÖSK:s tränare Sixten Boström.

Djurgården spelade ut Örebro och skapade en massiv press mot bortamålet under nästan hela andra halvlek. Johan Oremo missade en nick, Joel Perovuo var nära med ett skruvat skott och Sharbel Touma sköt i ribban. Trots chanserna såg Stadion-spöket återigen ut att göra sig påmint.

Solklar straff

Inte såg det bättre ut när domaren Jonas Eriksson blåste hemmalaget på en solklar straff. Sharbel Touma gjordes ner innanför straffområdeslinjen men domare Eriksson bedömde situationen som en frispark.

Då gav Touma svar på tal.

31-åringen stegade upp och drog sedan in frisparken via den bortre stolpen. Men Touma var inte nöjd med det. Mittfältaren tog hand om en ny frispark bara tre minuter senare. Bollen prickade mittbacken Joona Toivio som vackert skarvade in matchavgörande 2-1.

”Helt välförtjänt”

Fullt rättvist höll även Örebros tränare med om. Djurgården bjöd stundtals på uppvisning och hade bud på både ett, två och tre mål till. Men segern, som är lagets första på Stadion sedan den 29 april, satt hårt inne.

– Helt välförtjänt gör de både ett och två mål. Men vi slutade spela och får skylla oss själva, säger Örebros tränare Sixten Boström.

Det blev till slut, i många djurgårdsled hatade, Sharbel Touma som frälste laget. Mittfältarens återkomst i klubben har varit omdiskuterad då 31-åringen tidigare i sin karriär valde att lämna laget för ärkerivalen AIK. Men i dag fick han sin revansch. Både på tvivlarna och domaren Jonas Eriksson.

Tyngre för Örebro som fick lagkaptenen Magnus Wikström skadad. Mittbacken fick en smäll ovanför knäet när han vräkte sig fram och gjorde 1-0 i den första halvleken. Laget var dessutom nära att kvittera i matchens sista sekund men målvakten Pa Dembo Touray gjorde en jätteräddning.