Efter överkörningen i El Clásico var José Mourinhos lag i behov av en seger.

Den satt långt inne mot Valencia men till slut kunde Cristiano Ronaldo frälsa Real Madrid, två gånger om.

Ronaldo gick därmed också upp i ensam skytteligaledning, efter att Lionel Messi tangerat den i någon timme.

Real Madrid skapade chanser.

Massvis med chanser – men nollan hölls intakt.

I den 73:e minuten kom dock målet som fick alla Real Madrid-fans att andas ut, och framförallt José Mourinho att slappna av något.

Rött kort

Efter El Clásico-fiaskot var Real i behov av en seger och vem om inte Cristiano Ronaldo skulle se till att det blev så.

Men Reals öppning kom först och främst när Valencias David Albelda fick sitt andra gula kort och visades ut i den 65:e minuten.

Åtta minuter senare slog Mesut Özil en fin passning till Ronaldo som dunkade in sitt 15:e mål för säsongen.

Svarade på Messis mål

Under matchens sista kvart fick Iker Casillas i Real-målet mota bort några Valenicia-chanser.

Men i den 87:e minuten punkterade Ronaldo matchen efter ett solonummer. Han satte 2–0 och fastställde slutresultatet. Det var portugisens 17:e mål för säsongen och gick upp i ensam skytteligaledning efter att Lionel Messi tangerat den i någon timme efter sina två mål mot Osasuna.