Spridda burop efter första halvlek och under den andra.

0-1 mot Mjällby och en förlorad Europa-chans.

– Det är genant, säger Olsson i Canal Plus.

IFK Göteborg

IFK Göteborgs sista teoretiska chans att nå tredjeplatsen i allsvenskan och spel i Europa League försvann på lördagen. Den gjorde det efter en usel insats mot Mjällby som borde vunnit bortamatchen med större marginal än uddamålet.

”Sämsta på väldigt länge”

Redan i halvlek buades hemmalaget ut och IFK:s avgående tränare Jonas Olsson skämdes över lagets uppträdande.

– Du behöver inte vara fotbollskunnig för att se att vi presterar ingenting. Det är den sämsta halvleken vi gjort på väldigt, väldigt länge, sade Olsson i Canal Plus.

– Det är varmt ute men det är inget vi kan skylla på. Det här är genant.

Tobias Hysén hade hemmalagets enda riktigt kvalificerad målchans men missade. Missade gjorde också Mjällby – gång på gång.

”Säkrade kontraktet”

Erton Fejzullahu sköt rakt på Erik Dahlin när han var sopren i andra halvlek. Under den första akten hade Marcus Ekenberg stått för ett lika dåligt avslut, fri med Dahlin.

– Jag försöker vika in den. Det ska vara mål. Jag kan inte skylla på något, säger Ekenberg.

När matchen såg ut att sluta 0-0 kom ändå avgörandet efter ett klassmål av Mjällbys David Löfquist. IFK Göteborg har nu nio poäng upp till Elfsborg på tredjeplatsen med bara två matcher kvar. Laget riskerar dessutom att tappa ytterligare mot Gais och Häcken i prestigekampen om titeln som ”bäst i staden”.

För Mjällby innebär segern att det allsvenska kontraktet med all sannolikhet är säkrat även kommande säsong.