En utvisning på Javier Mascherano och en skada på Luis Suarez.

Barcelona hade en tuff final i Copa del Rey.

Men laget blev till slut cupmästare efter en 2-0-seger.

Barcelona avgjorde cupfinalen i förlängningen.

Det blev en dramatisk final mellan Barcelona och Sevilla. Efter ordinarie matchtid – 90 minuter – var det mållöst. Men det hände en hel del under finalen.

Publiken fick se tre utvisningar och stjärnan Luis Suarez gå av skadad. Sedan blev Jordi Alba oväntad hjälte med säsongens första fullträff.

Neymar fick dock sista ordet med ett 2-0-mål i slutminuterna.

Mascherano utvisad

Den första halvleken var händelsefattig. Den mest omtalade incidenten kom i den 36:e minuten.

Iborra skarvade vidare en boll mot Kevin Gameiro som gick i djupled. Han föll omkull i en duell med Barcelonas Javier Mascherano och försvararen fick ta emot ett rött kort av domaren. Barcelona fick avsluta med tio man.

– Solklart rött kort, säger Johan Mjällby, expert hos Eurosport.

Den andra halvleken var betydligt mer fartfylld än den första. Det skapades en hel del chanser men inget av lagen förmådde att avgöra tillställningen under ordinarie tid. Sevilla fick också avsluta med tio man efter att Ever Banega sparkat omkull Neymar strax utanför straffområdet.

Messi serverade Alba

Förlängning fick avgöra Copa del Rey-finalen.

I den 97:e minuten kom matchens avgörande mål. Jordi Alba gick i djupled och fick bollen efter en fin passning av Lionel Messi. Ytterbacken sköt in 1–0 i bortre hörnet. Gerard Pique var nära att utöka några minuter senare, men Sevilla-målvakten Sergio Rico gjorde en bra räddning.

Sevilla jagade en kvittering i slutet, men kom aldrig riktigt nära. I stället blev Daniel Carrico utvisad och Sevilla fick avsluta med nio spelare. På stopptid sköt Neymar in slutresultatet 2-0.

Vunnit titlar nyligen

Båda lagen har nyligen firat titlar.

”Barça” blev ligamästare i Spanien för knappt tio dagar sedan. Sevilla blev cupmästare den gångna veckan efter att ha besegrat Liverpool i Europa League.