Två mål av Strandberg när MFF vände och vann

Publicerad 2018-02-08

Carlos Strandberg trivs i Florida.

I lördags gjorde han enda målet i vinsten mot New England Revolution.

I dag kom anfallaren in och gjorde båda Malmös mål när laget på två minuter vände och vann med 2–1 mot DC United.

Malmö FF

Matchen mot New England Revolution i lördags innehöll hårda tacklingar, tröjdragningar och hätska ordväxlingar.

– Domaren tillät ett hårt spel, det var tur att ingen blev skadad, sa Markus Rosenberg.

Nyrförvärvet Fouad Bachirou instämde.

– Det är så med amerikanska lag... Det kan göra ont.

Jeremejeff imponerade

Men trots att motståndet var amerikanskt även på torsdagen blev matchbilden på IMG Academy i Bradenton en helt annan. DC United försökte spela sig igenom Malmös press och det råa spelet lyste med sin frånvaro.

Malmö inledde bra och framför allt Alexander Jeremejeff imponerade spelmässigt. Första halvlek slutade dock 0–0.

I andra tog DC United ledningen när jamaicanen Darren Mattocks i den 56:e minuten överlistade Johan Dahlin i Malmömålet.

Strax efteråt gjorde amerikanerna hela åtta byten.

Chans att göra hattrick

Ytterligare några minuter senare bytte MFF in Carlos Strandberg och tog ut Markus Rosenberg. Ett lyckat drag skulle det visa sig.

I den 85:e minuten kvitterade Strandberg och bara två minuter senare gav han Malmö ledningen.

I slutsekunderna hade Strandberg chansen att göra hattrick, men målvakten räddade.

Efter tio dagars träningsläger i Florida flyger MFF i morgon, fredag, tillbaka till Sverige.