Missen. Supermötet på Camp Nou var inne på stopptid när Henrik Larsson nådde högst på ett högerinlägg – men den svenske superstjärnan styrde nicken tätt utanför.

Supermötet el clásico stod 1–1 och matchen hade krupit in på stopptid.

Då bjöds Henrik Larsson ett jätteläge att avgöra på Camp Nou.

Henke kom högst på ett högerinlägg men styrde nicken tätt utanför.

– Henke vill för mycket där och tog i för mycket, säger TV 4-experten Magnus Hedman.

Ryktet om Ronaldos fotbollsdöd är betydligt överdrivet.

I ”el Clásico” visade Real Madrid-anfallaren prov på sin forna storhet när han tystade Camp Nou i Barcelona med sitt 1–1-mål.

Det vimlade av superstjärnor på Camp Nous gräsmatta. När Barcelona tog emot Real Madrid för säsongens andra ”el Clásico” var det mer än ett prestigemöte, det var en försmak av sommarens VM.

Englands lagkapten David Beckham hade lagt bort alla tankar på sin skadade fot och smekte fram passningar från sin högerkant, understödd av Frankrikes spelgeni Zinedine Zidane.

Där fanns Hollands dynamo Mark Van Bommel, en handfull spanska landslagsmän och mitt bland dem Helsingborgssonen Henrik Larsson.

Planen – full av världsstjärnor

På köpet fick det fullsatta Camp Nou njuta av världens kanske bäste spelare som inte får spela VM – Kameruns anfallare Samuel Eto'o.

– Jag fruktar inte Real Madrid men jag respekterar dem. Om det är deras kväll kan de lätt göra fem mål, men om vi spelar som vi vet att vi kan är vi oslagbara, sade Eto'o före matchen.

Och visst. Med världens bästa spelare i laget är det befogat med viss optimism.

Ronaldinho – två år i rad utsedd till nummer ett av det internationella fotbollsförbundet Fifa – inledde matchen med att servera Van Bommel ett friläge som han borde ha förvaltat.

Halvvägs in i första halvleken bjöd holländaren tillbaka genom att teatraliskt falla över Roberto Carlos ben. Ronaldinho var säkerheten själv från straffpunkten: 1–0. Roberto Carlos protesterade och fick en varning.

Bara tre minuter senare fick Brasiliens vänsterback lämna planen sedan han på nytt protesterat – efter att ha dragit ned ”Henke” Larsson.

Ridå, Madrid?

Nej, en tredje brasiliansk världsmästare hade andra planer. I den 37:e minuten ryckte Ronaldo ifrån landsmannen Motta, fick passningen i steget av Baptista och chippade behärskat in 1–1 över Víctor Valdés.

Madrids ”galacticos” kom till matchen med gott självförtroende efter 4–0-segern senast mot Deportivo la Coruna.

– Den här matchen ska bli vår revansch för den smärta de åsamkade oss när de slog oss med 3–0 på Santiago Bernabeu-stadion, sade Reals målvakt Iker Casillas före matchen.

Henke mer centralt i andra halvlek

I den andra halvleken fick dock Madrids reducerade manskap inrikta sig helt på att freda sitt eget mål. Bland annat mot en centralt inflyttad Henrik Larsson.

Svensken fick sin stora chans i den 66:e minuten men tvekade för länge helt ren med Iker Casillas. Den spanska landslagsmålvakten räddade till hörna.

Enpoängaren var Barcelonas tredje raka oavgjorda match. De följde upp förra veckans 0–0 mot bottenlaget Malaga i ligan med samma resultat i första Champions League-kvartsfinalen mot Benfica.

Men poängen betyder också att katalanerna fortfarande har elva poäng till godo på Madrid och därmed stärkte greppet om ligatiteln.

Real Sociedad stärkte sina aktier i bottenstriden via 2–0 i ”måstematchen” mot jumbon Malaga. Ion Ansotegi, dansken Morten Skoubo och Xabi Prieto gjorde målen. Champions League-laget Villarreal vann mittenmötet med Zaragoza, 1–0, sedan Roger Garcia nätat i slutminuterna av första halvlek.