Zlatan – tar julledigt som vintermästare

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-12-21

2–0 mot Siena säkrade ”titeln”

Segerorganisatörer. David Trézeguet och Fabio Cannavaro producerade Juventus mål mot Siena.

Storsegrar för Inter och Milan.

Men vad hjälpte det Milanoklubbarna i jakten på Juventus i den italienska Serie A-fotbollen.

Zlatan Ibrahimovic går till julfirande med ett avstånd på åtta poäng ned till Inter och nio till Milan. 2–0 på Siena hemma på Stadio Delle Alpi var några sekunders briljans och resten total kontroll när Juventus tog 15:e ligasegern i 17:e omgången.

Italienske landslagskaptenen Fabio Cannavaro mötte Camoranesis högerhörna med pannan redan efter 13 minuter och nio minuter in i andra halvlek slog David Trezeguet in 2–0 i tomt mål, fransmannens 15:e i ligan i höst. På det lär han ett mål efter Fiorentinas Luca Toni i skytteligan.

Zlatan?

Nja, ingen av hans större matcher. Ett skott som Antonio Mirante klarade med ena benet – närmare målskytt än så kom han inte.

Försvarsstarka Livorno rasade ihop när Milan kom på besök och utsattes för radarparet Andrej Sjevtjenko och Alberto Gilardino. Den senare gjorde de två första målen och ukrainaren avgjorde definitivt matchen med 0–3-målet med 20 minuter kvar.

Inter krossade Empoli hemma på San Siro med 4–1. Adriano, Cruz, Figo och Martins hette målskyttarna.

Roma verkar ha vaknat efter en seg ligastart. Francesco Totti ordande de två första målen när Chievo kördes över med 4–0.

Fiorentina hakar på i toppen, men fick jobba hårt för att klara Palermo. Dansken Martin Jörgensens mål i slutet av första halvlek blev matchens enda.

I tabellbotten tog Parma och Ascoli viktiga trepoäanger efter 1–0-segrar hemma mot Cagliari respektive Treviso.