Svensken hyllas i Spanien – efter nya målet

Målskytt igen för Celta Vigo.

Då hyllas John Guidetti i spansk press.

”Guidetti fortsätter att maximera sin målstatistik på den speltid han får”, skriver Marca.

John Guidetti fortsätter att vara effektiv i Celta Vigo-tröjan. Svensken – som ännu inte startat någon ligamatch denna säsong – fick chansen i en träningsmatch mot Racing Ferrol i går kväll och slog till igen. I den 60:e minuten höll han sig framme i straffområdet och dunkade in en andraboll bakom Ferrol-målvakten.

Målet innebar 2-1 för Celta och La Liga-klubben vann till slut matchen 4-1. I spansk press hyllas svensken för att ännu en gång visat att han inte behöver många minuter per mål.

”Vigo radade upp chanser i andra halvlek och med 60 minuter spelade gjorde den svenske anfallaren mål, och han fortsätter att maximera sin statistik på den speltid han får av sin argentinske tränare”, skriver Madrid-tidningen Marca.

”Väldigt fina siffror”

Sajten Moi Celeste konstaterar att Guidetti blivit ”ett lyxproblem” för tränare Eduardo Berizzo.

”Svensken fortsätter att svara med mål när han får chansen i träningsmatcher. Guidetti håller på att avsluta en sommar med väldigt fina siffror vad gäller målsnitt. Även Iago Aspas har varit bra under sommaren, och är just nu lagets skyttekung, men hans målfacit per spelad minut är lägre än Guidettis”, skriver Moi Celeste och fortsätter:

”Guidetti måste ha tålamod och vänta på sin tid. Säsongen är lång och han kommer att få sin chans”.

Celta Vigo har inlett säsongen med två segrar och toppar tabellen i La Liga under landslagsuppehållet. Om en och en halv vecka väntar hemmamatch mot nykomlingen Las Palmas.