BP räddade poäng i slutet

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-08-16

Med sitt första allsvenska mål räddade Pär Asp en poäng för Brommapojkarna. Ett mål som Hammarby och framförallt Djurgården inte jublade åt.

– Skönt, äntligen satt den. Det var länge sedan jag gjorde mål, säger Asp till PPV.

Brommapojkarna och Trelleborg fortsätter att blanda och ge. BP har haft otur med slutminuterna i allsvenskan, men ikväll blev det tvärtom.

Fjortonde hörnan

Trelleborg hade 2–1 när klockan drog sig mot 80 minuter. Då vaskade BP fram sin fjortonde hörna. TFF-försvaret rensade visserligen undan, men bollen letade sig fram till Pär Asp till höger utanför straffområdet. BP-backen drog till på vinst och förlust. Han fick på en bra träff och bollen letade sig in via Fredrik Perssons vänstra stolpe. Målet var Asps första i allsvenskan.

Matchens räddning

TFF hade ett jätteläge på övertid när Thommie Persson nickade ner en hörna. Kristoffer Nordfelt svarade där för matchens räddning när han sträckte ut och stoppade ett givet baklängesmål.

Trelleborg spelade sista 20 minuterna med bara tio man. Marcus Pode fick rött kort när han tryckte pannan mot Imad Chhadeh efter en närkamp. Den senare förstärkte intrycket av en rejäl skallning.

Ledde i halvtid

Gästerna gick till halvtidsvila med ledning 2–1.

Strax före paus gick BP bort sig helt i markeringen och Andreas Drugge hade gott om tid på sig att nicka in 2–1.

Olof Guterstam hade dessförinnan nickat in 1–1 på hörna. Liksom Drugge var Guterstam ouppvaktad i straffområdet.

TFF:s Andreas Wihlborg öppnade målskyttet via ett flackt långskott från 25 meter. Bollen studsade förrädiskt framför Nordfeldt.