Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-04-19

Dubbelsmäll för BP –
AIK vände i slutskedet

Snacka om lyckosamt avslut.

91 minuter hade gått när BP:s Kim Odelius brutalt sparkade Martin Mutumba över knäet och fick rött kort.

På frisparken avgjorde AIK:s Saihou Jagne till 3-2.

Brommapojkarna kom till start i derbyt mot AIK som Stockholms bästa fotbollslag. Efter 90 minuter stod det 2-2, statusen var intakt.

Sedan hände allt.

Besviken över utvisning

Kim Odelius ben var trötta ben och tanken verkade seg när han onödigt och ruskigt fult tacklade Martin Mutumba upp mot knäet. Det röda kortet var självklart – för alla utom BP:s tränare Roger Sandberg.

– Jag är ruskigt besviken över att han ger utvisning direkt utan att ge ett gult. Är det där rött kort kan man visa ut tio personer per match, säger han till Canal Plus.

Och på frisparken föll BP:s heroiska försvar. Med tio man klarade laget inte av att försvara sig mot bjässen Iván Obolo, som skarvade ner mot inhopparen Saihou Jagne. Med ett enkelt, rappt avslut punkterade han matchen till 3-2.

”Det var välförtjänt”

– Det känns underbart, sa Jagne till Canal Plus och fortsatte:

– Ivan fick ett inlägg, så släppte han ner på mig. Jag fick in den med fel fot.

Trots att 3-2 kom lyckosamt i slutet var AIK-tränaren Mikael Stahre övertygad: segern som gör att hans lag glider förbi BP i tabellen var rättvis.

– Vi skapar en hel del, det här var välförtjänt, säger han till Canal Plus.