Kalmar vann kampen om mittfältet på Stadion

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-07-18

Djurgården indraget i bottenstriden

Djurgården buades ut efter 2-0-förlusten mot Kalmar på Stockholms Stadion.

Stockholmarna är fortsatt indragna i bottenstriden medan 2008 års svenska mästare kan blicka uppåt i tabellen.

– Vi förlorade mittfältet helt, säger Dif-mittfältaren Kasper Hämäläinen.

Kalmar tog ledningen redan efter sex minuter när Abiola Dauda omsatte ett försvarsmisstag av Djurgårdens Kebba Ceesay i mål.

Därefter hade smålänningarna god kontroll på matchen, och Djurgården överraskande tamt inför den ovanligt stora publiken (drygt 8 000 personer, näst bästa publiksiffran i år) på Stadion.

Inte minst centralt var Kalmar, med Henrik Rydström i spetsen, ett nummer för stort för Kasper Hämläinen och hans landsman Joel Perovuo.

”Förlorade mittfältet”

– Vi förlorade mittfältet helt i dag. Rydström fick alldeles för mycket tid med boll hela tiden och det måste vi ändra på när vi möter dem om en vecka, säger Hämäläinen till PPV.

Förre AIK-spelaren Daniel Mendes fastställde slutresultatet 2-0 i den andra halvleken.

Nästa söndag möts lagen på Fredriksskans. Det finns en hel del att förbättra till dess för Djurgården, som efter halva säsongen nu bara har tre poäng ner till sistaplatsen.