Henrik Larsson fick en dryg halvtimme på planen mot Atletico Madrid.

Det positiva – han sprang liv i Barca.

Det negativa – det hjälpte inte.

– Kul ändå för Henke. Det var ett bra inhopp, säger TV 4-experten Pontus Kåmark.

Körde fast. Barcelona och Ronaldinho körde fast, och förlorade mot Atletico Madrid i kväll med 1–2.

Barca-tränaren Frank Rijkaard öppnade matchen mot Atletico Madrid på nytt utan den svenske anfallaren i startelvan, men i underläge 1–2 en bit in i andra halvlek släpptes Larsson in istället för Rafael Marquez.

Matchklockan stod då på 57 minuter.

Tio minuter senare skickades Atleticos Ibanez Pablo av banan efter en frilägesutvisning – och med en man mer jagade Barcelona kvittering.

Offensiven blev mäktig, men resultatlös. Henrik Larsson sprang över stora ytor, serverade precisa framspelningar och fanns själv ständigt spelbar.

– Ett bra inhopp, säger recenserade Kåmark.

Den bästa chansen dök upp alldeles före full tid. Larsson gick mot den bortre stolpen och stod rätt placerad för att gå upp på inlägget, men lagkamraten Edmilson hoppade före och kom snett till bollen.

– Om Henke hade fått bollen där är jag övertygad om att han hade satt den. Verkligen trist för honom. Det målet hade både han och Barcelona behövt, sa Kåmark.

Målen i matchen: 0–1 (6) Samuel Et'o, 1–1 Fernando Torres (16), 2–1 Mateja Kezman (47).

I kväll förlorade även Real Madrid med 0–1 mot Espanyol. Getafe, som 4–3-besegrade Alaves, toppar ligan med sju poäng.