Häcken tappade poäng mot Kalmar

Uppdaterad 2022-09-13 | Publicerad 2022-09-12

Häcken hade chansen att rycka i guldstriden – men det blev bara en poäng mot Kalmar.

Tobias Sana räddade krysset med sitt första mål för klubben.

– Skulle jag stå och säga att vi förtjänar en seger så ljuger jag, säger Sana till Discovery.

Efter delad poäng i Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården hade Häcken chansen att rycka i toppen. Serieledarna började också bäst mot Kalmar, men hemmalaget spelade sig in i matchen alltmer.

I den 25:e minuten kom målet. Oliver Berg spelade fram Nahom Girmai Netabay som snyggt placerade in 1-0 till Kalmar.

– Jag söker den tidigt. Sedan är det bara trycka till mot första och försöka hålla ner skottet, det var det jag tänkte, säger målskytten till Discovery.

Häcken svarade kom snabbt i den andra halvleken. Tobias Sana fick bollen och gjorde sitt första mål i Häckentröjan när han placerade in kvitteringen.

Båda lagen jagade ett segermål och det var Kalmar som skapade de flesta lägena, men matchen slutade 1–1. Krysset betyder att Häcken tar tillbaka serieledningen, men laget är bara en poäng före tvåan Djurgården.

PLUS: Allsvensk panel omgång 21: ”Det stoppar dem i guldracet”

Hammar avstängd

På lördag väntar Hammarby för Häcken i ett toppmöte på Hisingen. Då får laget klara sig utan Johan Hammar som drog på sig sitt tredje gula kort efter en sen varning.

– Det är en jätte, jättesvår bortamatch med ett bollskickliga lag. Vi startar första 20 minuterna i båda halvlekarna bra och styr och ställer. Sedan tar de över. Jag tycker att vi ska vara nöjda med en poäng, säger Sana till Discovery och fortsätter:

– Det är förlorade poäng i toppstriden, men man måste också vara ärlig. Skulle jag stå och säga att vi förtjänar en seger så ljuger jag.

Även Kalmartränaren Henrik Rydström var nöjd.

– Det är en bra match. Vi möter et väldigt bra Häcken och då är det kul att vi också kan vara bra. De börjar matchen bättre och andra halvlek bättre, men vi lyckas ta oss in i båda halvlekarna, säger han till Discovery.