Hyllades efter målet: Han är en av de bästa i världen

Publicerad 2017-03-18

Casemiro, 25, blev stor hjälte för Real Madrid.

Med sitt 2–1-mål sköt han tre viktiga poäng till klubben i kampen om ligaguldet.

Athletic Bilbao hade endast en förlust på hemmaplan innan Real Madrids besök. Det nederlaget kom mot Barcelona. Och hemmalaget gjorde det jobbigt för Real Madrid.

Två assist av Ronaldo

Karim Benzema öppnade målskytt drygt halvvägs in i den första halvlek, framspelad av Cristiano Ronaldo. Resultatet stod sig halvleken ut.

Athletic Bilbao inledde andra halvlek starkt. I den 65:e minuten kom också utdelningen för hemmalaget. Lagets skyttekung Aritz Aduriz nickade in 1–1.

Glädjen blev kortvarig.

”Har utvecklats enormt”

Casemiro ordnade 2–1 tre minuter senare.

– Casemiro är en av de bästa spelarna i världen. Han har utvecklats enormt och det är ett privilegium att spela med honom, säger Marcelo vid segerintervjun.

Bilbao jagade en kvittering, men Real Madrid höll undan. Laget har 65 poäng efter 27 omgångar, fem fler än tvåan Barcelona. Barça möter Valencia på Camp Nou på söndag.