Mardrömsstart för Tomi Maanoja i AIK

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-08-16

Kryss för AIK i Sundsvall

Tomi Maanoja har debuterat i AIK och finländaren fick en mardrömsöppning. Borta mot GIF Sundsvall släppte han ett mål efter bara en minut.

Sedan förlusten hemma mot Elfsborg har det blåst kring AIK. Tränaren Rikard Norling har ifrågasatts. Mot Sundsvall var Solnaklubben på jakt efter en nystart och Norling valde att göra flera förändringar jämfört med senast. Daniel Tjernström var tillbaka i startelvan och Bojan Djordjic fick nöta bänk.

Dålig start för Maanoja

Där fick han sällskap av Nicklas Bergh. Målvakten fick stå tillbaka för nyförvärvet Tomi Maanoja. Den finske U21-landslagsmålvakten fick dock ingen rolig start på sin allsvenska karriär. Matchen hade knappt hunnit starta innan han tvingades kröka rygg. En minut och åtta sekunder in på matchen sprang Linus Hallenius igenom AIK-försvaret och satte bollen förbi Maanoja.

– Det börjar ju dåligt. Vi släpper in 1–0 efter en minut. Vi jobbar oss sucsesivt in i matchen, säger Daniel Tjernström till TV 4.

Det jobbet gav 1–1 sedan Jorge Anchén, som också gjorde comeback i startelvan, sprungit igenom på Iván Obolos nickskarv och avslutat i bortre hörnet. Då hade det gått 21 minuter. Några fler mål blev det inte.

Skönt att ha debuterat

Maanoja hade det dock fortsatt svårt och han verkade nervös efter den dåliga starten.

– Det är alltid svårt när man har nya lagkamrater och även om jag pratar lite svenska så är det en utmaning för mig, förklarar Maanoja sina missar i TV 4.

Han är ändå nöjd med att ha gjort sin första match i allsvenskan och tror på bättring.

– Det känns skönt att ha debuterat. Jag är alltid glad över att få spela. Det var svårt i början, sedan blev det bättre, säger han.

Maanojas revansch

Resten av matchen var något av ett ställningskrig även om AIK hade det mesta av spelet. Laget skapade också de bästa chanserna för ett avgörande, men såväl CH Jagne som Anchén brände sina lägen. I slutet fick Maanoja revanschera sig med en suverän räddning på Billy Berntssons nick.

– Vi ville vinna och tre poäng hade varit viktigt för oss. Men en poäng kan förhoppningsvis hjälpa oss uppåt och sikta mot medaljerna.