Ingelsten målskytt - men Kalmar FF föll

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-08-14

KFF pressade Gent

Patrik Ingelsten kan göra mål i Europa också. Allsvenske skytteligaledaren hittade målet borta mot KAA Gent i Uefacupkvalet. Ett mål som kan bli oerhört viktigt för Kalmar FF.

Det blev förlust nere i Belgien med 2–1 för allsvenska serieledarna Kalmar FF, men utgångsläget inför returen på Fredriksskans är långt ifrån hopplöst. Tacka Patrik Ingelsten för det. Hemmalaget kontrollerade stora delar av matchen och Bernd Thijs gav också Gent ledningen när han nickade in en hörna efter lite drygt en timmes spel.

Elm nära

KFF lyfte därefter upp spelet något och Viktor Elm var nära att kvittera med 20 minuter kvar att spela, men nicken gick över. Tio minuter senare var det ändå dags för Ingelsten att slå till precis som han gjort vid 14 tillfällen i allsvenskan.

Ingen fullträff

Kalmar FF rullade upp Gents försvar med ett vackert anfall i till slut hittade högerbacken Arthur Sorin in med bollen snett inåt bakåt och Ingelsten drog till på volley mot det öppna målet. Han fick knappast till någon fullträff, men det spelade ingen roll. Bollen gick i marken och över en framrusande försvarare. I det läget såg det riktigt bra ut för KFF.

inhopare avgjorde

Gent orkade dock med en forcering till och Randall Azofeifa, som bytts in minuten innan Ingelstens kvittering, slog till med fem minuter kvar att spela. Patrik Rosengren fick inte undan bollen och Azofeifa skruvade in bollen i mål.

Resultatet är ändå klart godkänt för Kalmar FF. Tack vare Patrik Ingelstens mål räcker det med en 1–0-seger hemma för avancemang till Uefacupen.