Drömöppning för Hammarby

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-07

Vann första halvlek klart

Hammarby är på väg mot tre poäng hemma mot IFK Norrköping. Efter första halvlek leder Bajen med 3–0.

– Det känns som om vi är omöjliga att slå här, säger en av målskyttarna, Charlie Davies om att spela på Söderstadion igen, till PPV.

Siffrorna kunde ha varit betydligt större på Söderstadion efter de inledande 45 minuterna. IFK Norrköping har inte varit ofarliga framåt och inte minst Kevin Amuneke hade en jättechans som han brände. Siffrorna 2–0 är ändå mest smickrande för Norrköping.

Hammarby har skapat mängder av chanser och när Petter Andersson gjorde 1–0 i den tionde minuten var det väntat. Andersson, som är i strålande form, sprang rakt igenom ett förvirrat Norrköpingsförsvar innan han placerade bollen i nät.

Davies nätade igen

Sju minuter senare satte Paulinho 2–0 efter en frispark där Norrköpings försvarsspel var fullständigt obefintligt. Då hade brassen bränt öppet mål i början av matchen. Han brände en straff i den 36:e minuten, Norrköpings målvakt Sasa Sjanic räddade det svaga avslutet.

3–0 skulle dock komma. Petter Andersson hann först på en boll och petade fram den till Charlie Davies. Amerikanen, som ordnade straffen, var iskall och placerade in bollen i Sjanics vänstra hörn.

– Jag är i bra form, säger Davies till PPV.

Hammarby jagar fler mål

För Norrköping ser läget hopplöst ut och fortsätter det på liknande sätt i den andra halvleken är risken stor att det kan bli pinsamt för den allsvenska jumbon.

– Det gäller att hålla nere siffrorna och hålla ihop laget i andra halvlek, säger Norrköpings lagkapten Mikael Blomberg till PPV.

Charlie Davies lovar dock att Hammarby inte ska slå sig till ro.

– Vi slutar inte. Vi ska fortsätta och försöka göra så många mål som möjligt.