Guidettis present till vännen efter debuten

John Guidetti har gjort sina första minuter i AIK.

Efter en känslosam debut sparade han matchtröjan för att ge bort den till sin personlige tränare och vän.

– Han är som en familjemedlem, säger anfallaren.

AIK-fansen har väntat i månader. Det har även John Guidetti. När anfallaren klev in på Friends Arena hade han svårt att hålla tårarna tillbaka. 

– Det var otroligt känslosamt. En surrealistisk känsla. Det har varit en otrolig anspänning som jag inte trodde själv. Till och med min fru har varit skitnervös. Det är en otrolig känsla att spela här framför den här hemmapubliken och nära och kära, säger han. 

Guidetti klev av efter 65 minuter. Då ledde AIK med 1-0 efter att Mikael Lustig placerat in Erick Otienos passning. 

Eller var Guidetti på den? 

– Jag tror att jag är på den alltså. Micke tror det också, eller hur? 

Han sa att du hade sagt det. 

– Jaha… Det är ”Ottis”, det spelar absolut ingen roll. Det är ”Ottis” förtjänst. Men det är bra, vi går in bakom och vinner boll, sedan etablerar vi anfall och får in den i box. Jag tycker att vi kan slå in den lite oftare, lite tidigare. Men det här är första matchen med grabbarna.

Guidetti firar segern med fansen.
Guidetti firar segern med fansen.

”Han har alltid stöttat”

Det blir ingen skrivelse till SvFF för att få den? 

– Nej, herregud. Förhoppningsvis kommer det några fler i framtiden. Det är bara att fortsätta gnugga. Nu ska jag njuta av den här stunden med min familj.

När Guidetti gick igenom den mixade zonen efter 1–0-segern hade han matchtröjan med sig, men inte för att spara den som ett minne. 

– Det är en present. 

Till? 

– Jag ska ge bort den till min kompis Boda Ayari. Han bodde med oss från Hollandtiden och har varit nere och kört med mig när jag behövde träning i Vitoria och alltid stöttat. Han är som en familjemedlem så det är han som ska få den faktiskt.

”Hem och sätta sig i återhämtningsbyxorna”

Guidetti har flera gånger lagt upp filmer på sociala medier när han tränat extrapass med Ayari.

– I slutändan av dagen spelar det ingen roll hur mycket man tränar. Att spela match är en helt annan belastning på kroppen. Enda sättet du kan komma i riktig matchform är att spela matcher, det kände jag i dag. Jag kände att det sög till en gång i baksidan, en krampkänning. Hade vi haft match om en vecka hade jag förmodligen fortsatt spela. Men jag måste också vara smart och vet att det är match på torsdag igen då första matchen får det vara 65 minuter, säger han.

Efter matchen sjöng AIK-supportrarna Guidettis namn och det efterlängtade nyförvärvet var både tagen och tacksam över stödet.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, den kärleken man får. Det kändes som att det måste bli tre poäng i dag annars hade det varit jobbigt. Det blev det. Det tackar vi gudarna och Micke min broder för, säger han och fortsätter:

– Det är mycket att leva upp till. Hem och sätta sig i återhämtningsbyxorna, sedan gnuggar vi igen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.