Förra året var Fredrik Olsson en av de bärande spelarna i Halmstads BK och hade stor del i att klubben så småningom kvalade upp till allsvenskan.

Inledningen av den här säsongen blev dock inte riktigt lika lyckad för Olsson – men nu verkar måltorkan ha släppt på allvar.

Mot Sirius kom tredje målet på fyra matcher.

– Det är ett bra inlägg som jag tar emot, sedan var det bara att lägga in den, säger Fredrik Olsson till C More.

Sarfo tillbaka

HBK hade kontroll på matchen under den första halvleken. Att Sirius hade fått tillbaka viktige Kingsley Sarfo – som förväntas lämna klubben i sommar – märktes inte av i hemmalagets offensiv.

Men om de första 45 minuterna tillhörde HBK så var den andra halvleken definitivt Sirius.

Kvitteringen kom tidigt då Moses Ogbu stötte in 1–1 på volley. Det var 26-åringens femte mål den här säsongen vilket innebär att han skuggar topptrion som står på sex gjorda.

Sent avgörande

Därefter fortsatte hemmalaget ha mest boll men lyckades inte få in ett ledningsmål – förrän på stopptid.

Philip Haglund nådde högst på en nick och tryckte in 2–1-målet.

– Fantastiskt, vi gör en dålig första halvlek och sedan går vi ut i andra och jobbar oss in i matchen. Det var riktigt skönt, säger Haglund till C More.

HBK:s bänk reagerade starkt vid Haglunds avgörande mål och tog ut sin frustration på avbytarbåset. Förlusten innebär att klubben kommer allt längre i från säker mark i tabellen.