Titeldrömmen lever - efter soloshowen

Uppdaterad 2018-08-10 | Publicerad 2014-04-25

Roma fortsätter att storma fram i Serie A

Formstarka Roma fortsätter att övertyga.

En sagolik soloräd signerad Miralem Pjanic blev startskottet i 2-0-segern mot ett håglöst Milan.

– Ett sådant mål gör du bara en gång i livet, säger Romas forward Adem Ljajic.

Två väldigt formstarka lag drabbade samman under fredagskvällen på Stadio Olimpico. För Milan tog segertåget stopp efter fem raka segrar – i Romalägret är det forsatt spirande optimism.

I och med 2-0-viktorian mot Milan har nu Roma åtta segrar i följd och laget har fortfarande chansen att gå förbi Juventus i ligatoppen – men då ska "Juve" också stå för en total genomklappning.

Det var annars en tillknäppt och låst tillställning innan Romas Miralem Pjanic, 23, fick för sig att åka slalom mellan Milans försvarare några minuter före paus.

Bosniern fintade sig förbi tre Milan-spelare innan han kyligt lade bollen i mål bakom Christian Abbiati

Mittfältaren Pjanic, vars kontrakt med Roma går ut nästa sommar, har jagats av PSG och Tottenham.

Berisha på bänken

I andra halvlek dominerade Roma händelserna fullständigt och rullade ut Clarence Seedorfs manskap, vars fina form var som bortblåst.

Efter ett snyggt anfall, där Francesco Totti tog avslutet, fanns ivorianen Gervinho framme på returen och stötte i 2-0 i misstänkt offsideposition. I Roma satt supertalangen Valmir Berisha, 17, på avbytarbänken men svensken fick nöja sig med att bevittna segern från sidan.

Roma är nu fem poäng bakom Juventus, men då har Turinlaget en match mindre spelad. Serieledaren möter bottenlaget Sassuolo på måndag – därefter återstår tre omgångar.

– Vi ger inte upp förrän det är över men det hänger inte på oss. Vi kommer att kriga in i slutet och se vad som händer, säger Ljajic till AP.