Berget sköt MFF till seger mot Brøndby

Publicerad 2016-02-14

Berget klappas om efter segermålet.

Malmö FF vann det heta mötet med Brøndby – men segern satt långt inne efter mängder med missade målchanser.

Matchhjälte: Jo Inge Berget.

– Det var ett steg i rätt riktning, säger han i C More.

Malmö FF

Markus Rosenberg är avstängd i MFF:s första tävlingsmatch i Svenska cupen om en vecka vilket ledde till att tränaren Allan Kuhn fick tänka om i genrepet mot Brøndby.

Han valde att spela in Jo Inge Berget, som spelat främst yttermittfältare i FF, som forward bredvid Vidar Örn Kjartansson.

"För hafsigt för att vara nöjda"

Det visade sig vara en bra formation.

MFF har långt ifrån öst in mål under försäsongen – inför matchen mot Brøndby hade skåningarna bara mäktat med två fullträffar på tre matcher.

Och målskörden såg länge ut att förbli så ju längre matchen mot Brøndby fortskred. Inte för att det saknades chanser, MFF hade en handfull lägen i första halvlek – men det var för många småmissar.

– Det är för hafsigt för att vi ska vara nöjda. Det är okej men vi kan mycket bättre, sa Anton Tinnerholm i C More i paus.

MFF rivstartade andra halvlek. Jo Inge Berget fick ett superläge men sköt på täckande Brøndbyförsvarare. Sedan var det ett flipperspel på samma sätt i samma anfall, alla lika farliga chanser för MFF:

Eikrem skjuter, på försvarare.

Kjartansson skjuter, räddas på mållinjen.

Yotún skjuter, på försvarare.

Tinnerholm assist till målet

Kort därefter hade inhopparen Erdal Rakip ett hårt skott i stolpen, men trots att Malmö tagit över spelet kunde man inte få in bollen.

Inte förrän Jo Inge Berget tillsammans med Tinnerholm beslutade att det fick vara nog, i den 83:e minuten.

I en snabb omställning spelade Tinnerholm snett inåt bakåt till norrmannen som framrusande dunkade in 1–0.

– Ett fint mål. Anton har speed, och lägger en bra passning och ett bra avslut, säger Jo Inge Berget i C More.

– Det är en tuff match. Två bra lag och det är skönt med seger mot ett bra motstånd. I andra är vi är lite bättre med boll och har lite mer kontroll. Det var ett steg i rätt riktning.