Hammarby vände trots utvisning

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-05-12

Inhopparen Claudio Dadomo fixade segern

Med en 1–0-ledning och en man mer på plan i hela andra halvlek skulle Gefle sno alla tre poäng på Söderstadion.

Men i sista minuten slog inhopparen Claudio Dadomo in 2–1 bakom en olycklig Mattias Hugosson i Gefle-målet.

Det såg bra ut för Gefle efter den första halvleken på Söderstadion.

Riktigt bra.

En man mer på plan efter att José Monteiro i den 40:e minuten rivit ner Johan Oremo, ett tilltag som gav rött kort till Monteiro och straff till Gefle.

Mathias Woxlin gjorde inget misstag och gav Gefle ledningen.

Hammarby tryckte på

Men Hammarby gav inte upp och hade dels en riktigt bra kvitteringchans bara minuten efter Gefles mål när pigge Charlie Davies blev helt ren med Hugosson.

Men bollen smet en bit utanför stolpen.

Hammarby, och Davies, skulle dock komma tillbaka i den andra halvleken.

Trots en man mindre låg Hammarby på för en kvittering och i den 77:e minuten kunde Davies trycka in det efterlängtade målet.

– Han har skapat många chanser, men han behöver dessvärre för många för att göra mål, säger expertkommentatorn Peter Markstedt i ppv.

Hammarby fortsatte sin anstormning och i matchens absolut sista minut chockade inhopparen Claudio Dadomo Gefle genom att skjuta in vinstmålet, hans första mål i allsvenskan.

I och med segern klättrade Hammarby upp till en sjätteplats medan Gefle får fira sommarlov på kvalplats.