Dif:s krismetod – enkel träning

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-07-23

”Om spelarna gör rätt så kommer självförtroendet”

Djurgårds-sjukan:

Dåligt självförtroende.

Symptomen: Ängsligt och uselt spel och mängder av förluster.

Medicinen: En ny mental coach och lättare övningar.

Följ ämnen

Den 28 april vann Djurgården senast i allsvenskan.

Efter det har spelet rasat ihop och Dif:s anfallsspel har varit uselt. Djurgården har bara gjort tre mål på de senaste sju matcherna och formsvackan har satt sig i huvudet på spelarna.

– Det brister i självförtroendet, i tron på den egna och lagets förmåga. Det är många som hoppas att någon annan ska göra det, säger Paul Lindholm.

Mental träning

En förklaring till de skrala resultaten kan vara saknaden av mentala coachen Johan Fallby. Ifjol hade Djurgården varje vecka hjälp av Fallby. I år ville klubben utöka samarbetet, men i stället har det i stort sett helt uteblivit.

- Vi har levt på hoppet att Johan skulle kunna vara med, det är först nu det ser riktigt kört ut. Det är synd. Det är framförallt nu när det inte går så bra, som vi hade velat ha det.

Har ni någon ersättare på gång?

– Det finns ett beslut att vi ska ha en mental coach knuten till truppen. Vi håller på och kollar på folk nu och vi vill ha in någon så fort som möjligt, säger Lindholm.

Göra mål

Vad hoppas ni på för effekter?

– Det är mycket möjligt att några får en effekt direkt, annars är det ju svårt. Han ska ju lära känna alla spelare och så, det kanske är mest rimligt att vi ser effekterna nästa säsong, säger Lindholm.

Nu ska Dif-ledningen pumpa spelarna fulla med självförtroende, både genom samtal och ”enklare träning”.

– Vi kör mycket träning där förutsättningarna att lyckas är stora. Vi tränar anfall 4 mot 2 i stället för 2 mot 2 till exempel.

– Om spelarna känner att de gör rätt på träning och gör mål, så kommer självförtroendet, säger Lindholm.