Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-05-12

Tung kväll för Örebro

Han beskrevs som en måltjuv när han kom. Mot Örebro SK visade Daniel Morais Reis att det epitetet fungerar alldeles utmärkt för att beskriva brassen.

Malmö FF

Fram till matchen mot Malmö FF såg det ut att vara hopplöst för Gais att få bollen i mål. Då kom målet och det tycks ha fått betydelse. Hemma mot Örebro fortsatte laget på den inslagna vägen och det blev en klar 3–0-seger.

Segern grundlades i den första halvleken när Wanderson i den 19:e minuten från straffområdeslinjen enkelt fick skjuta 1–0. Örebro SK såg håglöst ut och Gais fortsatte dominera och en annan brasse fick kliva fram. Daniel Morais Reis slog till med ett psykologiskt viktigt mål.

Westman groggy

På tre minuters tilläggstid i den första halvleken kom 2–0 efter att Morais gjort det mesta rätt, tagit sig in i straffområdet och skjutit bollen förbi Peter Westman.

Westman hade strax dessförinnan fått en smäll och troligen var han groggy. Han gick av i pausen.

Det hjälpte dock inte Örebro efter att Morais Reis gjort 3–0 i första minuten av andra halvlek på en målvaktsretur. Då var matchen körd och Gais kunde relativt enkelt hålla undan till tre poäng.