Asllani missade straff i Milanoderbyt

Publicerad 2023-01-28

Kosovare Asllani hade ingen bra dag på jobbet.

Den svenska stjärnanfallaren brände straff när Milan föll med 4–1 i derbyt mot Inter.

Milan fick en tuff start i derbyt hemma mot Inter. Efter bara kvarten låg man under med 2–0.

Och efter fransyskans Ghoutia Karchounis vackra frisparksmål fram till 3–1 i början av den andra halvleken var uppförsbacken brant för de rödsvarta.

Brände straff

Men när Inters ungerska back Beatrix Fordos rev ner Asllani i straffområdet i den 56:e minuten, fick hemmalaget en jättechans att komma tillbaka i matchen.

Asllani stegade själv fram till straffpunkten. Men svenskan fick inte fira sitt nionde ligamål för säsongen. Istället klev Durante i Inters mål fram med en jätteräddning.

Efter den missen gick luften ur Milan och gästerna kunde till slut vinna med 4–1, efter att lagets malawiska skyttedrottning Tabita Chawinga satt sitt andra mål för dagen.

26-åringen vann för övrigt skytteligan i Damallsvenskan 2017 och prisades samma år som årets forward på fotbollsgalan – trots att hennes klubb Kvarnsveden åkte ur högsta serien det året.

Långt från toppen

Förlusten var den första i ligan på fyra matcher för Milan, som dessförinnan hade tre raka vinster.

Laget ligger nu femma i Serie A-tabellen och har hela elva poäng upp till serieledarna Roma.