När Rosengård segrade med 2–0 var vinden (!) det stora derbyvapnet.

– Det var verkligen ett tydligt mål vi ville ha, säger hon i Viaplay.

Rosengård inledde damallsvenskan med en poäng på de tre första matcherna.

Nu har den regerande mästaren kommit igång på allvar.

Hemma mot Kristianstad i Skånederbyt kom tredje raka segern när Rosegård vann med 2–0.

Olivia Schough tog till vara på två frilägen i den första halvleken och står nu på fyra mål på sex matcher.

Utnyttjade vinden

I pausintervjun med Viaplay berättade hon att vinden spelade en stor roll i den första halvleken.

– Vi har nyttjat medvinden på några smarta långa bollar. Det var verkligen ett tydligt mål vi ville ha, att ha medvinden i första så vi fick en bra start, säger hon.

Schough hade flera jättelägen att utöka ledningen i den andra halvleken, men fick inte in bollen. 32-åringen har ännu inte gjort ett hattrick i damallsvenskan under sin karriär.

Segern tar hemmalaget upp till en sjätteplats i tabellen, på tio inspelade poäng.