Örgryte har toppvittring efter ny seger

Publicerad 2019-08-06

Örgryte har blandat sig i kampen om uppflyttning på allvar.

Segern med 3–1 mot Halmstad innebär att blott en poäng skiljer till kvalplatsen för Göteborgslaget – som nu gått åtta raka matcher utan att förlora.

En seger hemma mot Halmstad skulle innebära intagen mark i toppstriden för Örgryte.

Det dröjde inte många minuter på Gamla Ullevi innan Öis visade att deras intention för aftonen var just att plocka in på toppen.

Ailton Almeida inledde målskyttet efter åtta minuter, Gustav Ludwigson ökade på tio minuter senare och Danny Ervik tog det till 3–0 när inte ens halvtimmen av matchen var spelad.

– Jag siktade på första stolpen och så gick den in. En bra träff, säger den relativt ovane målskytten Ervik till Sportkanalen om sitt distansavslut.

En poäng från kvalplats

Halmstad å andra sidan såg där och då ut att vara i spillror – men med några små taktiska justeringar från tränare Magnus Haglund så såg det ut som att hallänningarna var på väg tillbaka in i matchen.

Veteranen Andreas Johansson stod rätt i straffområdet i minut 34 och vräkte in sitt första mål sedan återkomsten till HBK.