Barcelona vidare – efter Messis nya frisparksmål

Barcelona var på väg mot förlängning i Copa del Rey mot Athletic Bilbao.

Då klev Lionel Messi fram och avgjorde med ett frisparksmål.

Något som var argentinarens tredje på lika många matcher 2017.

Efter många om och men är Barcelona vidare från åttondelsfinalen i Copa del Rey.

Hemma på Camp Nou lyckades laget vände på 2–1-underläge från första omgången och vann returmötet med 3–1.

Detta efter ett varsitt mål från MSN-firman längst fram i anfallslinjen. Luis Suarez gav hemmalaget ledningen när han i den 36:e minuten snyggt satte sitt 100:e mål i klubben på volley.

Athletic utjämnade

Nästan omgående efter halvtid var det Neymars tur att spräcka en elva matcher lång måltorka genom att sätta 2–0 på straff.

Men Athletic Bilbao hade inte gett upp. Bara tre minuter senare förvaltade Enric Saborit ett inlägg på bästa sätt och nickade in reduceringen bakom Jasper Cillessen.

Helt plötsligt var det likaläge mellan lagen och hemmapubliken började ställa in sig på förlängning.

Lurade målvakten

Men så blev det inte. För i matchminut 78 fick Barcelona frispark i farligt läge – och för tredje gången på årets tredje match förvaltade Messi en sådan på bästa sätt.

Argentinaren placerade bollen i målvakten Gorka Iraizoz hörn lågt intill stolproten. Messi står totalt på 26 frisparksmål i Barcelona och är med det bäst i klubbens historia.

Fler mål blev det inte och Barcelona är därmed vidare till kvartsfinal.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se