Linköpings fina form fortsätter.

Borta mot nästjumbon BP tog man åttonde segern på de nio senaste matcherna.

Avståndet upp till serieledarna Häcken är nu bara tre poäng.

Under lördagen var det dags för omstart i damallsvenskan mellan BP och Linköping. Då valde spelarna i båda lagen att visa sitt stöd för spanska landslagsstjärnan Jennifer Hermoso efter skandalkyssen i samband med Spaniens VM-guldfirande för en vecka sedan. Samtliga spelare hade tejp runt handlederna med texten ”Med dig, Jenni”.

På sociala medier skrev Linköping inför matchen att man gjorde handlingen för att visa sin solidaritet och support för Hermoso.

Matchen då? Den vanns enkelt av Linköping med 5–2 trots att VM-bronsmedaljören Stina Lennartsson saknades i laget.

Gästerna hade med sig 2–0 efter den första halvleken sedan Lisa Björk och norskan Cathinka Tandberg stått för varsitt mål.

I den 55:e minuten skapade BP viss nerv i matchen när Klara Andrup slog till med en riktig hästspark från distans som vackert seglade in i nät bakom en chanslös Cajsa Andersson i gästernas mål.

Målkalas i andra halvlek

Men spänningen skulle bli kortvarig.

Drygt fem minuter senare satte Saori Takarada 3–1 – också det efter ett vackert skott.

Och av bara farten utökade Michaela Abam till 4–1 minuten senare. Anfallaren skulle även bli tvåmålsskytt när hon fastställde slutresultatet till 5–2 med kvarten kvar att spela.

Segern var LFC:s åttonde på lagets nio senaste matcher och man är därmed i högsta grad med i guldracet tillsammans med Häcken som toppar serien med tre poängs marginal. I nästa omgång ställs lagen mot varandra i en glödhet seriefinal.

För BP:s del innebär resultatet att man alltjämt är kvar på nedflyttningsplats, två poäng bakom Kif Örebro på kvalplats.